Beyaz Peynir Tartışması

Beyaz Peynir Tartışması

Edirne'nin önde gelen peynir üreticilerinden işadamı Mustafa Yardımcı, Edirne Beyaz Peyniri'nin kesinlikle...

Beyaz Peynir Tartışması
Edirne'nin önde gelen peynir üreticilerinden işadamı Mustafa Yardımcı, Edirne Beyaz Peyniri'nin kesinlikle çok daha tanıtıma, reklama ihtiyacı bulunduğunu, Edirne Beyaz Peyniri Festivali ya da Edirne Peyniri Günleri'nin mutlaka yapılması gerektiğini bildirdi.
 
Yardımcı yaptığı açıklamada, Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan'ın beyaz peynirin tanıtımına yönelik sözlerine katıldığını söyledi. Kendi işletmelerinde Gürkan'a günlük 20 ton süt işlediğini belirten üreticilerden çok daha fazla süt işlediklerine dikkat çeken Yardımcı, şu an günlük 32 ton olan kapasiteyi daha da arttırmayı hedeflediklerini söyledi. Yardımcı açıklamasında şunlara yer verdi:
 
“Anadolu Ajansı tarafından geçen hafta paylaşılan 'Yetmez beya' başlıklı haberde Belediye Başkanı Recep Gürkan tarafından sorulduğu ifade edilen soruya verilen 'Bize bu kadar yetüyü beya' şeklindeki yanıt kesinlikle bana veya firmamıza ait değildir. Zira o tarihte firmamız zaten günlük 24 bin litre süt işliyordu. Şu anda günlük işlediğimiz süt günlük 32 bin litredir. Daha da artırmayı hedefliyoruz.
 
Evde Beyaz Peynir Yapımı tarifi;
 
Hatta şirketimiz kendi sütünü üretmek için de proje hazırlamaktadır. Ayrıca, 'Edirne Beyaz Peyniri'nin kesinlikle çok daha tanıtıma, reklama ihtiyacı vardır. Ne var ki, bu konuda firmamızdan başka da kimsenin bir teşebbüsü bulunmamaktadır. 
 
Belediye Başkanı bu konuda her türlü desteği vereceğini söyledi. Ancak, bizler de taşın altına elimizi sokmamız gerekir. Edirne Beyaz Peyniri Festivali ya da Edirne Peyniri Günleri muhakkak yapılmalıdır.”
 
İşadamı Yardımcı'nın dikkat çektiği Anadolu Ajansı'nın geçen hafta kamuoyu ile paylaştığı Recep Gürkan ile yaptığı röportajın özeti şöyle:
"Türk Gıda Kodeksinde beyaz peynir tarifinde Edirne beyaz peynirini referans göstererek anlatmasına rağmen, tanıtımında eksiklikleri bulunan Edirne peyniri için yetkililer atağa geçiyor.
 
Edirne Belediye Başkanı Recep Gürkan, yaptığı açıklamada, ününü başka yörelere kaptıran Edirne beyaz peynirini, hak ettiği namına kavuşturmak amacıyla çalışmalara başladıklarını söyledi.
 
Edirne peynirinin tanıtımında strateji ortaya konulduğunu ifade eden Gürkan, üreticiyi 'bize bu kadar yeter' mantığından 'kaliteli Edirne peyniri dünyaya yeter' aşamasına getirmekle işe başladıklarını ifade etti.
 
Edirne peynirinin halen sadece lezzetini bilenlerce tanındığını, ancak bunun, bir dünya markası haline gelmesi gereken peynire haksızlık olduğunu kaydeden Gürkan, şöyle konuştu: "İki yıl önce mandıracı arkadaşları davet ettim ne kadar peynir ürettiklerini sordum. 'Günlük 20 ton süt işliyorum' dediler.' Peki 25 ton olsun istemez misiniz' dedim. 'Ne yapayım be ya' dedi. Bizim insanımızın böyle bir yapısı var.”
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler