Afad Ve Türk Kızılayı Sıcak Yemek Ve Kuru Gıda Dağıttı

Afad Ve Türk Kızılayı Sıcak Yemek Ve Kuru Gıda Dağıttı

AFAD ve Türk Kızılayı, Afrin kırsalında terörden arındırılan bölgelere sıcak yemek ve kuru gıda...

Afad Ve Türk Kızılayı Sıcak Yemek Ve Kuru Gıda Dağıttı
AFAD ve Türk Kızılayı, Afrin kırsalında terörden arındırılan bölgelere sıcak yemek ve kuru gıda yardımı yaptı. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanı Mehmet Güllüoğlu ve Türk Kızılayı Genel Müdürü İbrahim Altan ile ekipler, Afrin kırsalındaki Yukarı Divan ve Deyr Ballut köylerinde sivillere çorba, kuru fasulye, pilav ve yoğurt ikram etti.
 
Sıcak yemek dağıtımının yanı sıra kuru gıdaların bulunduğu yardım kolilerinin de dağıtıldığı çoğu kadın ve çocuktan oluşan siviller, yetkililere teşekkür etti.
 
Güllüoğlu, yemek dağıtımı sırasında yaptığı konuşmada, Afrin'de AFAD ve Türk Kızılayı olarak başta gıda ve temizlik malzemeleri olmak üzere sivillerin temel ihtiyaçlarını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.
 
Güllüoğlu, bundan sonraki süreçte sivillerin ihtiyaçlarının giderilmesi için çalışacaklarını vurguladı.
"Başta insani yardım olmak üzere sağlık, eğitim ve diğer alt yapıyla alakalı konulardaki ihtiyaçların giderilmesi için çalışacağız. Türkiye baştan itibaren hep söylüyordu, 'Türkiye'nin meselesi terör örgütüydü, buradaki bireylerin temel ihtiyaçlarının giderilmesi bizim için bir vazifedir' diye. 
 
Biz de bu sebeple şu an Yukarı Divan köyündeyiz." Türk Kızılayı Genel Müdürü Altan da, yaklaşık bin kişilik yemek dağıttıklarını aktardı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler