Şeflerin Seçimi: Maksut Aşkar nerede yiyor?

Şeflerin Seçimi: Maksut Aşkar nerede yiyor?

Yemeyi içmeyi sevenlerin İstanbul'da son dönemdeki gözdelerinden biri, SALT Galata'nın üst....

Şeflerin Seçimi: Maksut Aşkar nerede yiyor?
Yemeyi içmeyi sevenlerin İstanbul'da son dönemdeki gözdelerinden biri, SALT Galata'nın üst katında yer alan Neolokal. Şef Maksut Aşkar yönetimindeki Neolokal'in mutfağından çıkan yemekleri yiyip hayran olmamak mümkün değil.
Menüsü bir yana, ismiyle bile kimlik ve felsefesini yansıtan restoranlardan biri Neolokal. Eskiden bir bankanın genel merkezine, şimdilerde ise ağırlıklı olarak kültür ve sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan SALT Galata binasındaki Neolokal, manzarası gibi geleneğe doğru bakıyor ama günümüzde yaşıyor!
Şef Maksut Aşkar ve ekibi, yerel mutfağı, modern teknikler ve yenilikçi bakış açısıyla buluşturuyor, kimi unutulmak üzere olan malzemeyi de bugünün yemeklerine taşıyor. Çerkez, Ermeni veya Boşnak; bu topraklardaki kültürel zenginliğimiz Neolokal sofralarına da yansıyor.
Rengârenk yoğurtlarla bir sanat eserine dönüştürülen tabakta servis edilen ‘katmer ve tirit’, ördek suyunda pişmiş dana eti, Antep fıstıklı katmer ve tarhana kremasından oluşuyor. Çam fıstıklı kıymayla yapılan naneli yoğurtla sunulan içli köfte, ahtapotlu ev eriştesi, kuzu mutancana, ızgara minekop, Çerkez ördeği, muhammara ya da topik tavsiye edilebilecek yemeklerden sadece birkaçı.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler