Dünyada En Çok Ülkeye Uçan Havayolu Thy’den Yeni Bir Hat Daha

Dünyada En Çok Ülkeye Uçan Havayolu Thy’den Yeni Bir Hat Daha

Dünyada en fazla ülkeye uçan Türk Hava Yolları (THY), 121’inci ülke olarak da Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’yi...

Dünyada En Çok Ülkeye Uçan Havayolu Thy’den Yeni Bir Hat Daha
Dünyada en fazla ülkeye uçan Türk Hava Yolları (THY), 121’inci ülke olarak da Batı Afrika ülkesi Sierra Leone’yi uçuş ağına ekledi. Afrika kıtasında da en fazla noktaya uçan THY, başkent Freetown’a başlatılan tarifeli seferle birlikte kıtada 52 destinasyona ulaştı.
 
Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla noktaya uçan havayolu şirketi unvanını elinde bulunduran Türk Hava Yolları(THY), geniş uçuş ağına bir yenisini daha ekledi. Bu kapsamda bayrak taşıyıcı havayolu şirketi, kendisine ait rekoru bir adım daha ileriye taşıyarak 121’inci ülke olan Sierra Leone’yi uçuş ağına ekledi.
 
THY’nin ilk uçuşu, TK533 sefer sayılı Boeing 737-900 tipi uçağıyla gerçekleştirildi. THY uçağı, Freetown Lungi Uluslararası Havalimanı’nda su takı ile karşılandı. İlk tarifeli seferin akabinde gerçekleştirilen basın toplantısına Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi de katıldı. Bilal Ekşi ve beraberindeki heyet havalimanında ülkenin yerel dans heyetiyle karşılandı. 
 
Toplantıya Sierra Leone Ulaştırma Bakanı Leonard Balogun Koroma ve Politikadan Sorumlu Bakan Nanette Thomas Mımıster da katıldı. Bakanlar, THY’nin Sierra Leone’ye tarifeli uçuş başlatmasının kendileri için ayrı bir önem taşıdığını ifade etti.
 
İlk uçuşun ardından havalimanında düzenlenen basın toplantısında Afrika hattının THY açısından önemine vurgu yapan THY Genel Müdürü Bilal Ekşi, “Bildiğiniz gibi THY en çok ülkeye uçan havayolu. 120 ülkeye uçuyorduk. Bugünkü Sierra Leone Freetown uçuşumuzla kendi rekorumuzu kırdık. 121’inci ülkeye uçmaya başladık. Biz aynı zamanda Afrika’ya en çok uçan havayoluyuz. Artık 52 noktaya uçmaya başladık. 
 
Afrika bütün araştırmalarda şunu gösteriyor; önümüzdeki 20 yılda havacılıkta en fazla büyüyecek bölge. Dolayısıyla THY açısından buraya yatırım yapmak, THY’nin global havayolu olma vizyonu açısından son derece önemli. Türkiye’nin de Afrika’ya açılım projesi devam ediyor. Bu çerçevede Freetown uçuşu da önemli bir adım. Biz Afrika’da yapacağımız işbirlikleriyle Afrika’nın en büyük havayolu olmaya devam edeceğiz" dedi.
 
Türk Hava Yolları dünya genelindeki geniş uçuş ağının yanı sıra, Afrika kıtasında da öncü konumunda yer alıyor. Dünyada en fazla ülkeye ve en fazla noktaya uçan THY, Afrika kıtasında da en fazla noktaya uçan Havayolu şirketi konumunda bulunuyor. 24 Şubat 2018 itibariyle Sierra Leone’nin başkenti Freetown’a başlatılan uçuşla birlikte THY’nin Afrika’da uçtuğu destinasyon sayısını 52’ye ulaştı. 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler