Futbolda Para Yok Dedi Yemek Kralı Oldu

Futbolda Para Yok Dedi Yemek Kralı Oldu

1970’lerin ortalarında profesyonel futbol oynarken para kazanmak için restoranlarda garsonluk yapan Necat...

‘Futbolda Para Yok’ Dedi Yemek Kralı Oldu
1970’lerin ortalarında profesyonel futbol oynarken para kazanmak için restoranlarda garsonluk yapan Necat Aydın, bugün 2 bin 500 çalışanı ile 330 milyon lira cirolu Parıltım Yemek’in patronu oldu. Her gün 150 bin çalışana yemek hizmeti verdiklerini anlatan Aydın, yeni yatırımlarla 2018’de 300 kişilik ek istihdam yaratacaklarını söyledi.
 
NECAT Aydın... Bolu İzzet Baysal üniversitesi Beden Eğitimi bölümünü bitirdikten sonra profesyonel olarak futbol oynamaya başladı. Ancak 1970’lerin ortasında futbol endüstrisi gelişmemiş, bugünkü gibi milyon Euro’lar henüz konuşulmaya başlanmamıştı. 
 
Dönemin profesyonel futbolcuları da ek iş yapıyordu. Aydın da, futboldan para kazanamadığı için antrenmanlar dışındaki zamanlarda lokantalarda bulaşıkçılık ve garsonluk yapmaya başlamıştı. 1984 yılında İstanbul’a gelen Aydın, burada da futbol tutkusundan vazgeçmedi. 
 
İstanbul Tophane’de alt liglerde bir kulüpte forma giymeye başladı. Takımın teknik direktörü Metin Kurt’un yemek fabrikasında da para kazanıyordu. Artık yaşı ilerlemeye başlamış ve futbolda da umduğunu bulamamıştı Aydın. Sonunda bir yemek şirketi kurmaya karar verdi. 2004 yılına kadar bu şirketi büyütmek için çalıştı, ortaklıklar yaptı. Ancak sonunda taşıma ve yerinde yemek hizmeti vermesi gerektiğini gördü. 2010 yılında kurduğu Parıltım Yemek bugün Türkiye’de 150 bin kişiye hizmet veriyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler