Aşçılar Ulusal Şampiyonada

Aşçılar Ulusal Şampiyonada

Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonunun düzenlemiş olduğu 1. Çorum Belediyesi Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetim

Aşçılar Ulusal Şampiyonada
Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği Kırıkkale'nin adını duyurmak için yemek yarışmasına katıldı.
 
Kırıkkale’de De Düzenlenecek
Karadeniz Aşçılar ve Pastacılar Federasyonunun düzenlemiş olduğu 1. Çorum Belediyesi Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Kırıkkale Aşçılar ve Pastacılar Derneği yönetim kurulu Başkanı Hakkı Can Çinkaya ve yönetim kurulu üyeleri alt yapısını oluşturup Kırıkkale yöresel yemek yarışması düzenleneceğini belirtti. Çinkaya, "Kırıkkale'mizde de böyle organizasyonlar iyi olacaktır Yönetim kurulumuz Burak Çalışkan, Ahmet Güneri, Emrah Aydoslu'ya teşekkür ederim" dedi.
 
Renkli Görüntüler Oluştu
Çorum Belediyesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Çorum Belediyesi 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası” düzenlenen .dül töreni ile sona erdi. Şampiyonaya Kırıkkale’nin de aralarında bulunduğu 26 ilden, 15 Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisiyle 5 üniversitenin aşçılık b.lümlerinden oluşan öğrenciler olmak üzere 400 kişi katıldı. Türkiye’nin 20 ilinden dernek başkanları ve yönetim kurulu üyelerine izlemek için programa geldi.
 
Kültürümüzü Yansıtıyor
Türk Mutfağının dünyanın hiçbir yerinde olmayan mutfaklardan biri olduğuna dikkat çeken AK Parti Çorum Milletvekili Ahmet Sami Ceylan, "Ailede en güzel sohbetler sofralarda olur. Ailedeki ufak tefek sorunların mutluluğa donüştüğü yer sofralardır. Bu kültürü yeniden oluşturmamız lazım. Tabi bunun değişik sebepleri var.
 
İletişim çağındayız, teknoloji çağındayız. Televizyon dizilerinin çok olması ve maalesef gençlerin elinden telefonların düşmemesi sofra kültürünün yavaş yavaş kaybolmasına neden oldu. Emin olun ki Türk Mutfağı dünyanın hiçbir yerinde yok. Eğer biz bunun tanıtımında zorluk çekiyorsak, en büyük eksiklik burada bizimdir” dedi.
 
Nesilden Nesile Aktarılacaktır
Çorum Belediye Başkanı Zeki Gül temelin ailede oluştuğunu ve birilerinin aileye dinamit koymaya çalıştığını belirtti. Ahçıları pilotlara benzeten Başkan Zeki Gül, “Bu yıl ilkini gerçekleştirdiğimiz Çorum Belediyesi 1. Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası hem Çorum’un tanıtımına hem de Müslüman Türk mutfağı kültürünün nesilden nesile aktarılmasına vesile olacaktır. Bizim temelimizi oluşturan ailedir. 
 
Zaten aileye dinamit koymaya çalışıyorlar. Bu aileyi ayakta tutan unsurların başında da bir ve beraber olmak geliyor. Bu bir ve beraberliğin pekişmesinde de Müslüman Türk kimliğine uygun mutfak kültürümüzdür.
 
26 ilden 15 Teknik Mesleki Anadolu Lisesi ve 5 Üniversitenin aşçılık bolümünden misa]rlerimiz burada. Yine Türkiye’nin 120 aşçısı ve şe] programa katıldı. Beyaz ceketli arkadaşlarımız kolay yetişmiyor. İnşallah ilimizin ve ülkemizin tanıtımına katkı sağlayacak nice etkinliklerde bir ve beraber oluruz” şeklinde konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler