Camiamızdaki İlgili Kurumları Meslektaşımıza Yardımcı Olmaya Davet Ediyoruz ;

Camiamızdaki İlgili Kurumları Meslektaşımıza Yardımcı Olmaya Davet Ediyoruz ;

Tarafımızdan yardım isteyen kardeşimizin talebi aynen aşağıdaki gibidir. Türk Aşçı Haberleri olarak Türkiye...

Camiamızdaki İlgili Kurumları Meslektaşımıza Yardımcı Olmaya Davet Ediyoruz ;
Tarafımızdan yardım isteyen kardeşimizin talebi aynen aşağıdaki gibidir. Türk Aşçı Haberleri olarak Türkiye Aşçılık Camiasının Kurumlarına ve kamu oyuna duyuruyoruz !!!
 
12/11/2016 tarihinde bizi buraya 3000 bin dolar maaşla çalıştırmak üzere getirdiler. İlk maaşımızı 3000 rial yani Türk lirası ile 3000 tl aldık. Ve bize kontratta yazılan miktarın bu olduğunu ve maaşımızın bu kadar olduğunu söylediler. Ve bizim İngilizcemiz olmadığı için bize kontratta yazılanları yarım yamalak tercüme ettiler. Bir süre böyle çalıştıktan sonra toplu olarak bütün mutfak olarak iş bıraktık. 
 
Bunun üzerine bize istediğimiz maaşları vereceklerini ve 6 aylık bir süre içinde bütün haklarımızı vereceklerini söylediler. Bize verdikleri sözlere güvenip çalışmaya devam ettik. Bize söyledikleri 6 aylık süre sonunda hiçbir şey değişmedi aksine bizi tehdit etmeye başladılar ve 6 aylık süreyi bir yıla çıkardılar. Ve hiç bir değişiklik olmadı. 
 
Çalıştığım 14 süre zarfında bize vadettikleri hiç bir şeyi yapmadılar. 
9/12/2017 istifamı yazdım ve son çalışma tarihim olarak 31/01/2018 işi bıraktım. Ve istifam onaylanmasına rağmen benden bir hafta daha çalışmamı istediler kabul etmeyeceğim takdirde maaşımdan kesinti yapacaklarına dair tehditte bulundular. Bende bunun üzerine gereken yerlere şikayette bulundum. Orada alınan karara göre bu şirketteki bütün haklarımın verilmesine ve 3 gün içinde gönderilmeme karar verildi. 
 
Elimde annemin ve kardeşimin raporları olmasına rağmen işi bıraktığım günden bu güne kadar maaşımı alamadım. 
Pasaportuma haksız yere el koydular ve uçak bileti almam karşılığında pasaportumu vereceklerini söylediler. Maaşımı ödemedikleri halde benden bilet almamı istiyorlar. İstifa ettiğimiz zamanda bizden yatak parasına kadar kesinti yapıyorlar hiç bir hakları olmamalarına rağmen.
 
Türk Aşçı Haberlerine yakın ilgilerinden dolayı teşekkür ederim.
 
Macit MENCUK
+97455667808
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler