Sevgililer Günü'nden 10 Milyar Lira Ciro Bekleniyor

Sevgililer Günü'nden 10 Milyar Lira Ciro Bekleniyor

TESK Genel Başkanı Palandöken, "14 Şubat hediyelerinden 10 milyarın üzerinde ciro bekliyoruz." dedi...

 
Sevgililer Günü'nden 10 Milyar Lira Ciro Bekleniyor...
 
TESK Genel Başkanı Palandöken, "14 Şubat hediyelerinden 10 milyarın üzerinde ciro bekliyoruz." dedi. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, 14 Şubat Sevgililer Günü'nü içeren haftada hediye satışlarının 10 milyar liralık bir ciro oluşturmasını beklediklerini bildirdi.
 
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, özel günler arasında en fazla alışverişin Sevgililer Günü’nde ve o günü kapsayan haftada yapıldığına dikkati çekerek, söz konusu haftada 2016'da 8,3 milyar lira, 2017’de 8,9 milyar liralık alışveriş yapıldığını belirtti.
 
Bu sene 14 Şubat Sevgililer Günü haftasında da hediye satışlarının 10 milyar liralık bir ciro oluşturmasını beklediklerini ifade eden Palandöken, "Önümüzdeki süreçte Sevgililer Günü alışverişi, yarıyıl tatil dönüşü ile birlikte esnafa can suyu olacak." ifadesini kullandı.
 
Palandöken, vatandaşların özel günlerde internetten alışverişe daha çok dikkat etmesi gerektiğine işaret ederek, şunları kaydetti:
 
"Geçtiğimiz yıl 14 Şubat haftasında e-ticaret cirosu 400 milyon liraya yaklaştı. Özellikle Anneler Günü ve Sevgililer Günü gibi özel günlerde ciro yüzde 20 ile 30 arasında artarken dolandırıcılık da yüzde 30 artıyor. 
 
Bir ödeme kuruluşu, e-ticarette 66,5 milyon liralık dolandırıcılık girişimini engelleyerek 29 bin 625 kişiyi dolandırılmaktan kurtardı. Siparişten sonra sahte ürün gelebiliyor ya da hiçbir ürün gelmeyebiliyor. Kart bilgileri çalınabiliyor. Özel günler esnafın da yüzünü güldüren piyasanın hareketlendiği, canlandığı bir dönem. 
 
Vatandaşlarımız güvenli şekilde hiçbir kuşku duymadan alışverişlerini esnaftan yapabilir. Esnafta herkesin cebine göre her türlü hediye bulunuyor. Vatandaşlarımız hediye seçimlerinde esnafı tercih ettiklerinde ekonomik anlamda rahat edeceklerdir."
 
Palandöken, merdiven altı ürünlere dikkat edilmesini isteyerek "Menşei belli olmayan kozmetikten gıdaya kadar birçok ürün çok ucuz fiyatlarda piyasa sürülüyor." uyarısında bulundu.
 
Sevgililer Günü Ne Demek?
 
Sevgililer Günü, 14 Şubat tarihinde kutlanan özel bir gün olup genellikle çiftler arasındaki romantik ilişkileri ve sevgiyi kutlamak için ayrılan bir zaman dilimidir. Dünya genelinde farklı kültürlerde ve toplumlarda çeşitli şekillerde kutlanan bu gün, özellikle romantik ilişkilerde bulunan çiftler arasında özel anlamlar taşır.
 
Sevgililer Günü'nün kökenleri, Hristiyan azizi olan Valentin'in anısına dayanır. Ancak günümüzde bu kutlama daha çok romantik sevgililer arasında birbirlerine duygularını ifade etme, hediyeler alma ve romantik etkinlikler düzenleme amacıyla anılmaktadır.
 
Genellikle çiftler arasında çiçekler, çikolata, romantik kartlar, takılar gibi hediyelerle kutlanan Sevgililer Günü, aynı zamanda özel akşam yemekleri, romantik tatil planları veya sürpriz etkinliklerle renklendirilebilir. Bu gün, sevgi, saygı ve bağlılık gibi duyguların ifade edildiği bir özel gün olarak kabul edilir.
 
Ancak unutulmaması önemli olan nokta, sevginin sadece özel günlerde değil, her zaman önemli olduğudur. Sevgililer Günü, çiftler arasındaki bağları güçlendirmek ve duygularını ifade etmek için güzel bir fırsat olsa da, sevgi ve anlayışın her gün paylaşılması önemlidir.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler