Olmaz Olsun Böyle Gelenek!

Olmaz Olsun Böyle Gelenek!

Bir başarıyı, birlikteliği ya da iş ile ilgili birleşmeleri kutlamak, mutluluğu paylaşmak pek çok toplumda yaygın bir alışkanlıktır. Bir arada olmak ve pozitifliği herkese yaymak, birlikte mutlu olmak güzeldir çünkü.

Olmaz Olsun Böyle Gelenek! Çin’de Kutlama Amacıyla Oluşan Akıllara Ziyan Yemek Kültürü
Bir başarıyı, birlikteliği ya da iş ile ilgili birleşmeleri kutlamak, mutluluğu paylaşmak pek çok toplumda yaygın bir alışkanlıktır. Bir arada olmak ve pozitifliği herkese yaymak, birlikte mutlu olmak güzeldir çünkü.
 
Biz Türkler bir doğumu kutlamak için lokum dağıtırız, bir maçı kazanınca herkese baklava ısmarlarız ama Çinlilerin kutlamalar için edindikleri alışkanlığı duyunca ağzınız açık kalacak! Canlı maymun beyni yemek! Evet, yanlış okumadınız. Çinliler kutlama yapmak amacıyla canlı maymun beyni yiyorlar!
 
Altında kelepçeleri ve tam ortasında geniş bir deliği bulunan özel bir yuvarlak masa etrafına toplanan Çinliler, kafeslerde kapalı maymunlardan birini seçiyor. Altında kelepçeleri ve tam ortasında geniş bir deliği bulunan özel bir yuvarlak masa etrafına toplanan Çinliler, kafeslerde kapalı maymunlardan birini seçiyor.
 
Masaya getirilen ve kolları ile bacakları kelepçelenen maymunun kafası delikten alın hizasına kadar çıkarılıyor ve çenesi masanın altına sabitleniyor. Özellikle ağzı kapatılmayan maymunun sesinin yemeğin lezzetini artırdığı söyleniyor. Müşteriler ya da garson satırla maymunun tepesine vuruyor ve bir delik açıyor. Müşteriler pipetlerle çığlıklar atmayı sürdüren maymunun beynini yiyor.
 
Müşteriler ya da garson satırla maymunun tepesine vuruyor ve bir delik açıyor. Müşteriler pipetlerle çığlıklar atmayı sürdüren maymunun beynini yiyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler