Çinli Aşçılar, Maltepe’de Hünerlerini Sergiledi

Çinli Aşçılar, Maltepe’de Hünerlerini Sergiledi

Maltepe Belediyesi'nin hizmete açtığı Kadın Girişimcilik Mutfağı'nın bugünlerde çok özel misafirleri var...

Çinli Aşçılar, Maltepe’de Hünerlerini Sergiledi
Maltepe Belediyesi'nin hizmete açtığı Kadın Girişimcilik Mutfağı'nın bugünlerde çok özel misafirleri var. Türkiye’nin ilk ve tek kadın 'Master Şef'i olan Deniz Orhun ve Çin’li aşçı Bian Jiang'ın ekibi, hem merkezi gezdi hem de mutfağa girerek çalışanlara özel bir ziyafet hazırladı.
 
Türkiye'nin ilk ve tek kadın “Master Şef” Deniz Orhun ve beraberindeki Çinli aşçılar, Maltepe Belediyesi'nin hizmete açtığı Kadın Girişimcilik Mutfağı'nı ziyaret ederek hünerlerini sergilediler.
 
Maltepe Belediyesi'nin 2016 yılında hizmete açtığı ve kadınların ücretsiz olarak eğitim aldıkları Kadın Girişimcilik Mutfağı'nın, çok özel konukları vardı. Daha önce Beyaz Saray'a da aşçı olarak davet edilen ve eski ABD Başkanı Obama'nın 49'uncu yaş günü pastasını yapan, Türkiye'nin ilk ve tek kadın “Master Şef”i unvanına sahip Deniz Orhun ve yine dünyaca tanınan Çin'li aşçı Bian Jiang ve ekibi, girişimcilik mutfağını ziyaret etti.
 
Türkiye ve Çin'in yemek kültürlerinin birbirine yakın olduğunu söyleyen Bian Jiang, iki ülkenin ortak lezzetinin ise mantı olduğunu söyledi. Master şef Deniz Orhun ise yaptığı konuşmada, “Dünya mutfaklarını birbirleri ile kıyaslamak yerine, her mutfaktan bir şeyler almaya çalışmalıyız. Her kültürün kendine has bir lezzeti var” dedi.
 
Ziyaretlerini tamamlamadan önce mutfakta bir de yemek hazırlayan Çinli aşçılar, yaptıkları yiyecekleri de mutfak çalışanlarına ikram ettiler.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler