Hatay Yöresel Yemek Yarışmasına Hazırlanıyor

Hatay Yöresel Yemek Yarışmasına Hazırlanıyor

Hatay Büyükşehir Belediyesi ile TAŞPAKON işbirliğiyle 23 Aralık Cumartesi günü Antakya'da düzenlenecek olan ...

Hatay Yöresel Yemek Yarışmasına Hazırlanıyor
Hatay Büyükşehir Belediyesi ile TAŞPAKON işbirliğiyle 23 Aralık Cumartesi günü Antakya'da düzenlenecek olan 'Yöresel Yemek Yarışması'nın hazırlıkları başladı.
 
Geçtiğimiz günlerde Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü(UNESCO) tarafından gastronomi alanında 'Yaratıcı Şehirler Ağı'na layık görülen Hatay mutfağını dünya çapında bir üne kavuşturan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş, Hatay'ın damak çatlatan lezzetlerinin tanınmasına ve tüketiminin artmasına katkı sağlamak amacıyla farkındalık yaratacak bir projeye daha imza atıyor
 
Malzeme Bizden Marifet Sizden
'Malzeme Bizden Marifet Sizden' sloganıyla gerçekleşecek olan yarışmada her medeniyetin izini taşıyan Hatay mutfağının yöresel tatlarından ekşi aşı ve oruk (içli köfte), Hatay Antakya Saray Caddesi'nde TAŞPAKON jürisinin beğenisine sunulacak. Yarışma sonunda birinciye 1.500 TL, ikinciye 1000 TL ve üçüncüye 500 TL'lik para ödülü takdim edilecek.
 
Başvurular 19-21 Aralık Tarihleri Arasında
HBB yetkilileri tarafından yapılan açıklamada Hatay'ın yöresel lezzetlerinden ekşi aşı ve oruk (içli köfte) yapımında kendisine güvenen tüm Hataylıların 19-21 Aralık tarihleri arasında HBB Halkla İlişkiler Birimine başvuru yapabileceği belirtildi. 
 
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Yorumlar

  • Yorumlayan: Husniye erdener
    12/20/2017

    Başvuruyu nere yapacaz bilgilendirirseniz basvuru yapacagim tsk ler

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler