Gaziantep Lezzet Günleri İçin Ünlü Şefler İstanbul'a Geliyor

Gaziantep Lezzet Günleri İçin Ünlü Şefler İstanbul'a Geliyor

Ünlü şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi 29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul’da...

Gaziantep Lezzet Günleri İçin Ünlü Şefler İstanbul'a Geliyor
Ünlü şefler M. Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi 29 Ocak- 11 Şubat tarihleri arasında The Ritz-Carlton, İstanbul’da düzenlenecek Gaziantep Lezzet Günleri için İstanbul’a geliyor.
 
Lüks otel zinciri The Ritz-Carlton, İstanbul Gaziantep lezzetlerini İstanbullularla buluşturmaya hazırlanıyor. 29 Ocak-11 Şubat tarihleri arasında düzenlenecek ‘Gaziantep Lezzet Günleri’ için İstanbul’a gelen ünlü şefler M.Ragıp Güzelbey ve Doğa Çiftçi seçkin misafirlerle Antep’in yemek sırlarını paylaşarak ziyafet yaşatacak. 
 
Tatlılı malhıta çorbası, lebeniye çorbası gibi yerel lezzetlerle başlayacak olan ziyafet, cacıklı Arap köftesi, muhammara, ötçe gibi özel mezelerle devam edecek. Ara sıcaklarda pirpirim aşı, Ali Nazik, Antep peynirli puf börek gibi eşsiz tatlarla sürecek olan ziyafet, ana yemeklerde ayvalı taraklık, akıtmalı ekşili ufak köfte, firikli kabak dolması, allı yeşilli dolma gibi seçeneklerle adeta zirveye ulaşacak. 
 
Birbirinden lezzetli kebapların da yer alacağı Gaziantep Lezzet Günleri’nde, terbiyeli kuşbaşı, simit kebabı, soğan kebabı, mantar kebabı gibi çok sayıda Gaziantep’e özgü lezzet yer alacak. Tatlıların özel bir yeri olan Antep mutfağında Antep peyniri irmik helvası, dolangel, sütlü zerde ve Antep usulü fıstıklı kadayıf konukların beğenisine sunulacak. 
 
Yabancı mutfakları yerel tatlarla buluşturuyor
Tam 56 yıldır Türkiye’de gastronominin başkenti Gaziantep ve dünya mutfağı ile ilgili çalışmalar yapan M.Ragıp Güzelbey, alanının en iyi ustaları arasında yer alıyor. Gaziantep Büyükşehir Belediyesi adına GAMEK Aşçılık Okulu’nun sponsor kurucusu olan Güzelbey aynı zamanda, Mutfak Sanatları Eğitim Merkezi’nin (MUSEM) de kurucusu. Birçok uluslararası yayında yemek programları sunan Güzelbey, yabancı ülkelerin mutfak kültürlerini yerinde araştırmasıyla da ünlü. 
 
28 yıldır aşçılık yapan Doğa Çiftçi ise son 12 yılını Gaziantep lezzetlerine adamış bir isim. Birçok 5 yıldızlı otel ve restoranda mutfak şefliği görevinde bulunduktan sonra yaklaşık iki yıldır Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Mutfaklar Koordinatörlüğü görevini üstlenen Çiftçi, yurt içi ve yurt dışı organizasyonlarda Gaziantep Mutfak tanıtımını ve Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın yurt dışındaki fuar organizasyonlarında Gaziantep mutfak sunumlarını görevini yürütüyor. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler