Gastronomi Şehri Hatay Macao Lansmanında Yerini Aldı

Gastronomi Şehri Hatay Macao Lansmanında Yerini Aldı

Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, 2017 yılında medeniyetler kenti Hatay gibi Birleşmiş..

Gastronomi Şehri Hatay Macao Lansmanında Yerini Aldı
Hatay Büyükşehir Belediyesi Başkan Danışmanı Ömer Faruk Çelebi, 2017 yılında medeniyetler kenti Hatay gibi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO'nun gastronomi dalında Yaratıcı Şehirler Ağı'na giren Çin'in Macao kentinde gerçekleştirilen lansman toplantısına katıldı.
 
Lansman toplantısına Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Doç. Dr. Lütfü Savaş'ı temsilen katılan Çelebi, Hatay'ın eşsiz lezzetlerini ve kültür zenginliğini dünyaya tanıtma fırsatı buldu.
 
Çelebi: Hatay'ı Geleceğe Güvenle Taşımak Adına Kendimize Güveniyoruz
Gerçekleştirilen toplantı ile ilgili görüşlerini paylaşan Çelebi, "Hatay gibi Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü UNESCO tarafından gastronomi şehri seçilen Macao'da bulunmaktan mutluyum. 
 
Buraya gelerek Hatay'ın damak çatlatan yöresel tatlarını uluslararası arenada tanıtmak oldukça gurur verici. Bu sektörde dünyayı da arkamıza alarak büyük mesafeler katedeceğimize inanıyoruz ve Hatay'ı geleceğe güvenle taşımak adına kendimize güveniyoruz" ifadelerine yer verdi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler