Uşak'ın Aşçıları, Savaş Mağdurları İle İlgilenmeye Devam Ediyor

Uşak'ın Aşçıları, Savaş Mağdurları İle İlgilenmeye Devam Ediyor

Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri, Uşaklı ustaların Hatay Reyhanlı'da ki sivil hastanede sürdürdüğü...

Uşak'ın Aşçıları, Savaş Mağdurları İle İlgilenmeye Devam Ediyor 
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği üyeleri, Uşaklı ustaların Hatay Reyhanlı'da ki sivil hastanede sürdürdüğü gönüllü hizmet görevini devralmak için dün bölgedeki sivil hastaneye ulaştı.
 
Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği tarafından geçtiğimiz ay başlatılan, gönüllü olarak Hatay'ın Reyhanlı sınır bölgesindeki sivil hastanede savaş mağdurlarına üç öğün yemek hazırlama, gıda ihtiyaçlarını karşılama görevinde ilk ay geride bırakıldı.  
 
Geçtiğimiz ay Uşak'ın aşçıları yüzlerce kilometre kat edip sınır kapılarına giderek savaş mağduru Suriyelilere sıcak çorba ikramında bulunmuş, Uşak Belediyesi’nin yüklü miktarda tarhana dağıtımı için kullandığı çorba çeşmesi Yayladağı Belediyesi ve AFAD (Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı)’a hediye edilmiş ve aşçılar, Reyhanlı’da bulunan sivil hastanesinde gönüllü görev alarak mağdurlara üç öğün yemek dağıtımı yapılacağının sözünü vermişti.     
 
Dün itibari ile uzun bir yolculuğun ardından tekrar Reyhanlı'ya ulaşan UŞAPADER yetkilileri, verilen söz neticesinde geçtiğimiz ay hastanede göreve başlayan üç aşçının görevini yeni aşçılara devir etti. Yapılan çalışmaları anlatan Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği Başkanı Fatih Demir, ''Uşak Belediye Başkanımız Sayın Nurullah Cahan'ın göndermiş olduğu gıda yardımlarını bölgeye ulaştırdık.
 
Belediyemiz ve başkanımız, bu bölgelere ve mağdur sivil halka gerçekten büyük destek veriyor. Bizde bu desteği tamamlamak adına, geçtiğimiz ay üç ustamızla sivil hastanesinde mağdurların yemek ihtiyacını karşılamak üzere göreve başlamıştık. 
 
Üç ustamız burada 30 gün kaldı ve şimdi diğer üç ustamız görevi devraldı. Her otuz günde bir ustalarımızı değiştireceğiz. Böyle devir daimli bir şekilde savaş mağduru insanların sıcak yemek- gıda ihtiyacını karşılamaya devam edeceğiz.'' dedi. Reyhanlı Sivil Hastanesi'nde 280 savaş mağduru insanın bulunduğunu ve bunların 60'ının çocuk olduğunu belirten Demir, ''Hastane, Suriye de Vefa-Der adında bir derneğe ait. Ancak dernek ilgilenmiyor. 
 
Gıdası sadece Uşak Belediyesi tarafından karşılanıyor. Ekmeğini başka bir firma getiriyor. Yani şuan da en yüklü yardım Uşak Belediyesi'ne ait. Bizim bugün getirdiğimiz malzemeler, hastanenin üç aylık giderini rahatlıkla karşılayacak. Un, pirinç, yağ, salça bu malzemelerden düzenli bir şekilde menüler ayarladık. UŞAPADER derneğinden gönüllü ustalarımız bir ay boyunca buradalar.
 
Devamlı değişim yapıyorlar. Önceki ustalar bir ay kaldı, şimdi onların yerine diğer ustalarla geldik ve görev devralındı. Yeni ustalarımız çok genç isimler. Yarışmalarda Uşak'ımıza ödüller kazandıran Nuri Coğuplugil ile Oğuzhan Polat, vazife bilinciyle hiç tereddüt etmeden buralara kadar geldiler ve bir ay kalacaklar.'' diye konuştu.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler