Afrikalı Ve Arap İş Adamlarından Balıkesir'de Termal Yatırım

Afrikalı Ve Arap İş Adamlarından Balıkesir'de Termal Yatırım

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Balıkesir’i ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan...

Afrikalı Ve Arap İş Adamlarından Balıkesir'de Termal Yatırım
 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak Balıkesir’i ziyaret eden Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Fas ve Moritanya’dan gelen 50’ye yakın yatırımcı Edremit ve Bandırma ilçelerinde temaslarda bulurken, yatırım için ön bilgi aldılar. İşadamlarından oluşan heyet Edremit İlçesinde termal turizm ve zeytin sektörlerinde incelemeler yaptı.
 
Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Yavuz Subaşı gazetecilere yaptığı açıklamada Büyükşehir Belediye Başkanı Zekai Kafaoğlu’nun davetlisi olarak Balıkesir’e gelen Afrika ülkelerinden yatırımcıların farklı sektör temsilcileri olduğunu söyledi. 
 
Yavuz Subaşı, “Birleşik Arap Emirlikleri, Suudi Arabistan, Katar, Kuveyt, Libya, Suriye, Yemen, Fas ve Moritanya’dan iş adamı misafirlerimiz var ilimizde. İş adamlarından bölgemizde yatırım yapmak istemeleri yönünde bir talep gelince davet ederek ilimizde ağırlıyoruz. 
 
Organize sanayi bölgesini valimiz ve belediye başkanımızla beraber gezdirdik. Termal tesislerle ve zeytinyağı üretimiyle ilgili yerleri görmek için Edremit ilçemize getirdik konuklarımızı. Biz bu ziyarette kendilerine ilimizde bir tane havaalanı olduğunu, bir tanesinin de önümüzdeki sene hizmete gireceğini anlattık. 
 
İthalat ihracatla ilgili olarak Türkiye’nin ilk 5 limanı arasında yer alan Bandırma Limanı’ndan istifade edebilecekleri bilgisini aktardık. Kırmızı et üretim tesislerini gezdirdik. Yatırımcıların gıda ile ilgili talepleri var. Hayvancılıkla, deniz ürünleri, termal ve yaz turizmle ilgili talepleri var” dedi.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler