Dövizi Gastronomi Turisti Bırakıyor

Dövizi Gastronomi Turisti Bırakıyor

“Turistler Türkiye’ye tarihsel ve kültürel zenginlikler, mutfak kültürü, doğal coğrafi zenginlikler, denizler ve sahil olanakları..

Dövizi Gastronomi Turisti Bırakıyor
Gastronomi Turizmi Derneği ve Xsights Araştırma gastronomi turizmi ile ilgili bir rapor hazırladı. “Gastronomi Turistlerine Yönelik Araştırma Sonuçları”na göre; Türkiye’ye gelen gastronomi turistleri, normal turistlere oranla daha çok döviz getiriyor. 
 
Türkiye’de bugüne kadar yapılan ilk ve en geniş kapsamlı araştırma sonucunda turistlerin en fazla harcama yaptığı ilk 5 ülke Amerika Birleşik Devletleri, Çin, İspanya, Fransa ve Birleşik Krallık. Antalya, İstanbul, Muğla, Gaziantep ve İzmir olmak üzere Türkiye’deki 5 ilde yüz yüze görüşme yapılarak çalışmanın gerçekleştiğini söyleyen Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe;
 
“Turistler Türkiye’ye tarihsel ve kültürel zenginlikler, mutfak kültürü, doğal coğrafi zenginlikler, denizler ve sahil olanakları, uygun fiyatlı tatil seçenekleri, eğlence çeşitliliği için geliyor. Gelen turistlerin sadece yüzde 37’si Gaziantep’in gastronomi şehri olduğunun farkında” diyor.
 
Gastronomi Turizm Çeşidi
Gastronomi alanına daha fazla yatırım yapılması gerektiğini vurgulayan Gastronomi Turizmi Derneği Başkanı Gürkan Boztepe, “Türk mutfağını daha fazla tanıtabilmek ve daha çok turist çekebilmeyi amaçlıyoruz. Bunun için çok çalışmamız lazım. Turizm Şurası’nda gastronomi turizmini turizm çeşidi olarak kabul ettirmeyi başardık” ifadelerini kullanıyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler