Ekonomili Şeflerden “Bir Kurabiye, Bir Umut”

Ekonomili Şeflerden “Bir Kurabiye, Bir Umut”

Öğrenci şefler, yeni yıl kurabiyelerini hasta çocukların tedavilerine destek için yaptı. İzmir Ekonomi Üniversitesi...

Ekonomili Şeflerden “Bir Kurabiye, Bir Umut”
Öğrenci şefler, yeni yıl kurabiyelerini hasta çocukların tedavilerine destek için yaptı.
İzmir Ekonomi Üniversitesi (İEÜ) Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü öğrencilerinin hamur işi dersinde hazırladığı yeni yıl kurabiyeleri, kelebek çocuklara ilaç alımına destek için satıldı. Hayaller Gerçek Olsa Derneği işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, öğrenci şefler elde ettikleri geliri, üst deri ve alt derinin yapışma eksikliği olarak adlandırılan kelebek hastalığının tedavisinde kullanılan merhemlerin alınması için bağışladı.
 
Geleceğin şeflerinin hazırladığı kardan adam, kar tanesi, kurabiye adam, çan şekilli kurabiyeler, teker teker poşetlendi ve yine öğrenci şefler tarafından satışa sunuldu. İEÜ Mutfak Sanatları ve Yönetimi Bölümü Eğitmen Şefi Melike Konday, hamur işi dersi kapsamında öğrencilerin gönüllü olarak çalıştığını ve sosyal destek sağlamayı amaçladıklarını vurguladı. 
 
Şef Konday, “Hamur işi dersimizi, öğrencilerimizle birlikte sosyal bir projeye dönüştürüyoruz. Artık geleneksel hale getirdiğimiz çalışma içinde öğrencilerimiz gönüllü olarak, belirledikleri bir derneğe yardımda bulunuyor. Sosyal yardımlaşma projemizi her yıl, yeni yıl öncesi gerçekleştiriyoruz. Yeni yıl kurabiyelerimizden elde edilen geliri bu yıl kelebek çocukların tedavisine destek için bağışlıyoruz. 
 
‘Bir kurabiye, bir umut’ sloganımızla bin kurabiye ürettik. Tedavide kullanılan merhemin alımı için kurabiyelerimizi öğrencilerimiz açtıkları stantta sattı” dedi.
 
Yılbaşı kokusunu anımsatan karanfil ve zencefil aromalı kurabiyeler yaptıklarını belirten Konday, kar tanesi, noel baba, baston şeker, kokina, kardan adam, geyik ve dilek kurabiyeleri çeşitlerini oluşturduklarını ifade etti. Konday, “Kurabiyelerin pişirilmesi, süslenmesi, paketlenmesi ve satışı dahil tüm aşamaları öğrencilerimiz tarafından yapıldı. Biz öğrencilerimizle hasta çocuklarımızın yeni yıla umutla bakması için küçük bir katkı yaptık” diye konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler