Hasret Türküleriyle Yemek Mesaisi

Hasret Türküleriyle Yemek Mesaisi

Yayladağı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesinde cezasını çeken 55 hükümlü,...

Hasret Türküleriyle Yemek Mesaisi
Hatay'da açık cezaevindeki 55 hükümlü, cezaevinin mutfak ve fırın kısmında çalışarak 300'ü memur olmak üzere günlük 2 bin 300 kişinin yemek ihtiyacını karşılıyor. Hükümlüler yemeklerden duydukları memnuniyeti 'teşekkür mektupları' yazarak dile getiriyor. 
 
Yayladağı T Tipi Kapalı ve Açık Ceza İnfaz Kurumu Müdürlüğü bünyesinde cezasını çeken 55 hükümlü, haftanın 7 günü kampüs içerisinde kurulu fırın ve mutfakta, memurlara ve diğer hükümlülere servis edilen 3 öğün yemeğin hazırlanmasında görev alıyor.
 
Para Kazanıyorlar
Malzeme doğrama, kasaplık, ekmek hamuru hazırlama, simit, poğaça, yemek pişirme ve yemeklerin dağıtımı gibi işleri üstlenen hükümlüler, burada hem meslek öğreniyor hem de sabırla bekledikleri tahliyeleri sonrasında dışarıda iş bulabilmek için kendilerini geleceğe hazırlıyor. 
 
Yaptıkları işle cezaevi içerisindeki huzur ve güven ortamına da katkı sağlayan hükümlüler, çalışarak zamanlarını faydalı şekilde değerlendiriyor, söyledikleri türkülerle de sevdiklerine duydukları özlemi bastırmaya çalışıyor. Hükümlüler, kişi başı ortalama 300 lira kazanıyor.
 
Lezzetler Konuşuyor
Cezaevi Müdürü Mehmet Akgüç, açık ceza infaz kurumunda 184 mahkum bulunduğunu ve bunun 110'unun çeşitli işlerde çalıştığını anlattı. Toplam 55 kişinin ise cezaevi içerisindeki ekmek üretimi ve yemek pişiriminde görev aldığını aktaran Akgüç, "Fırında 15 hükümlümüz var, hamur açmaktan ekmek pişirimine kadar her şeyi yapıyorlar.
 
Başlarında da bir infaz koruma memuru ve bir de sivil ustamız var. Mutfakta ise 25 mahkum çalışıyor. Başlarında 4 aşçımız var, yanında da yardımcısı yer alıyor. 15 kişi de diğer işlerde yer alıyor" dedi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler