Gastronomiye Yolculuk

Gastronomiye Yolculuk

Bugün neden gastronomi sorusuna birazda olsa içimizde cevap vermek için bu yazıyı yazıyorum. İlkokulda herkes doktor,..

Gastronomiye Yolculuk
Esra YAZICI 
Bugün neden gastronomi sorusuna birazda olsa içimizde cevap vermek için bu yazıyı yazıyorum. İlkokulda herkes doktor, mühendis olacağım derken sanırım bende tekrarlanmış meslek olarak bunları söylüyordum.
 
Hayatımızın her alanında büyüdükçe -yaşımız ilerledikçe diyelim-, bazı seçenekleri isteğimiz doğrultusunda seçeriz. Sonuçlarından hoşumuza gitmeyen kısımları bahane etmekte bizim seçimimizdir.
 
Televizyon programları,evde annenle yaptığın keyifli kek, börekler zamanın nasıl geçtiğini anlamadığın günlerin ardından Gastronomi okumaya karar verirsin. Sektör olarak çok bilgin olmasa da internette Gastronomi konusunda gözünüzü büyüleyen efsane tabak süslemelerine denk gelebilirsiniz. 
 
Bunlar mesleğin en güzel yönleri fakat sıfır başlayan biri olarak çıplak bir tabağı giydirmek, dikiş dikemeyen birine iğne tut demek gibi. Konuşamayan bir bebeğin şarkı söylemesini beklemek gibi bir şey. Yaşınız kaç olursa olsun bu meslekte yürümeyi bildiğin kadar koşabilirsin. Yıllarını vermiş insanların bile hala pişmemiş olduğunum söylemesi, gözünüzü korkutmasın.
 
İnanın…
Bide seçimlerimiz olmadan kaderin bize çizdiği yollar vardır. Hiç aklıma gelmezdi , ‘Gastronom’ olmak, hiç hayal etmemiştim.
Anımsıyorum annemin bana mutfağı sevdirdiği çocukluk anılarımı. Beni tezgaha oturtup yanıma kaşıklığı bırakırdı. Bu işi yapmak benim için yapboz gibi bir şeydi.
 
Anımsıyorum çocukluğumun geçtiği sokakları, müstakil kerpiçten evler vardı. Küçük evin pencere önüne yetişmeye zorlansam da çamurdan pastalar yapar, hayalimde kalan korkulukların yeşil olduğu bu pencere önünü fırın olarak kullanırdım. Çocukluk işte.. Çamur yemişliğim bile var. Sanırım buda seçimimdi.
 
Bu bölümü seçtiğinizde on kişiden dokuzu sektörün emek yoğun olduğundan ötürü zor olduğunu söylüyor. Bu insanlar mesleği seven birini ne kadar uzaklaştırılabilir ki. Kilit nokta bu sanırım “sevmek”. Sevmeden gerçekten bu işi yapamazsınız. Birçok konuda fedakarlık yapmanız gerek. Sonraki yazımda bayanlar için mutfağın zorluklarını yazarım ama şunu unutmayalım ki mesleğe sevginiz sandığınızdan daha güzel yerlere getirebilir. Yeter ki İsteyin…


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler