Aşçılardan Bakan Sarıeroğlu'na Çağrı

Aşçılardan Bakan Sarıeroğlu'na Çağrı

Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan kamu kurum ve...

 
Aşçılardan Bakan Sarıeroğlu'na Çağrı
Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan aşçıların ve pastacıların unvan kargaşası içinde olduklarını söyleyerek Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Julide Sarıeroğlu’na çağrıda bulundu.
 
Tufan, “Kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan aşçı ve pastacıların hakları kendilerine verilmiyor. TBMM’nin çıkarmış olduğu ve 9 Aralık 2016’da Resmi Gazete’de yayınlanan 3795 sayılı Kanun gereği aşçılık teknik bir meslek olarak kabul edilmesine rağmen uygulamadaki yanlışlıklar meslektaşlarımızın birçoğunu özlük haklarından mahrum bıraktı. Bu uygulamanın artık bir çözüme ulaştırılması için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan konu ile ilgili bir atılım aynı zamanda çözüm beklentisi içindeyiz” dedi.
 
Uzun zamandır yazılı ve sözlü olarak bir çok kez dile getirilen, resmi olarak temaslarda bulunulan ve gösteriler ile tepkisi dile getirilen fakat bir türlü çözüme ulaştırılamayan kamu kurum ve kuruluşlarında çalışan aşçıların ve pastacıların unvan kargaşası halen devam ediyor. Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON) Genel Başkanı Gökhan Tufan bu haksız uygulamanın artık bir çözüme ulaştırılması için T.C. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Jülide Sarıeroğlu’ndan konu ile ilgili bir atılım aynı zamanda çözüm beklentisi içinde olduklarını söyledi.
 
“Gastronominin Başrol Oyuncuları Kamuda Vasıfsız Görülmekte”
Tufan, Türkiye’de gerçekleşen 3’üncü Turizm Şurası’nda 13 komisyondan biri olarak gastronomi turizminin yerini aldığını belirterek, “Kültür ve Turizm Bakanlığı ülkemizin 2023 hedeflerinde Gastronomi Turizmi ile ilgili atılımlara ve ülke ekonomisine katkı sağlaması yönünde çok önemli çalışmalara zemin hazırlamıştır. 
 
Gaziantep ve Hatay Unesco Gastronomi Şehri unvanlarını alarak Türk Mutfağı’nın global anlamda tanıtımına öncülük etmeye başlamıştır. Lakin gastronominin başrol oyuncuları olan şefler, aşçılar ve pastacılar kamuda yardımcı hizmetli sınıfında vasıfsız bir meslek kolu olarak görülmekte ve bu bakış açısı ile unvanları sabitleştirilmektedir. 
 
Düşünün ki Lise, MYO ve üniversitelerde aşçılık ve pastacılık için senelerce teknik, teorik ve pratik eğitim alacaksınız sonra devlet kurumlarında unvanınız yardımcı hizmetli olacak. Bu bizim açımızdan kabul edilebilir bir şey değildir. Bugün özel sektörde şeflerin departman müdürü ve en prestijli konumlarda çalıştığı göz önüne alındığında aynı unvan değerlerinin kamu kurum ve kuruluşlarında uygulanmamasını, ayrıca yukarıda belirtmiş olduğum kriterler de göz önüne alındığında bunu bir tezat olarak görüyorum” şeklinde konuştu.
 
“Konfederasyon Başkanı Olarak Üzüntü Duyuyorum”
TAŞPAKON Başkanı Tufan, kendisine üyelerden konuyla alakalı bir çok soru geldiğini aktararak “Konumum ve görevim gereği resmi temaslar, faaliyetler ve etkinlikler vesilesi ile yıl içinde hemen hemen hemen tüm illerimize ve o illerdeki üye derneklerimize ziyaretlerde bulunuyorum. Bu esnada kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan konfederasyon üyesi meslektaşlarımızın beni gördüklerinde ilk sorularının ‘Bizim durumumuz ne olacak başkanım?’ şeklinde oluyor. Bizim de tüm çabalarımıza rağmen bu sorunu halen çözememiş olmamız o an beni derinden üzüyor. 
 
O sebeple göreve geldiği günden beri başarılı çalışmaları ile şahsım olarak takdir ettiğim Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanımız Jülide Sarıeroğlu’nun bu seslenişimizi duyarak konuya parmak basacağına ve mesleki camiamız için şu dönemde en sıkıntılı sorunumuz olan ve öncelik arz eden kamu kurum ve kuruluşlarında görev yapan aşçıların ve pastacıların unvanları ile ilgili hak ve hukukun gerektiği şekilde uygulanması hususunda gereğini yapacağına yürekten inanıyorum” şeklinde konuştu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler