"Tavas Baklavası" Tescillendi

Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçeyle özdeşleşen lezzetlerden "Tavas baklavası"nın coğrafi...

"Tavas Baklavası" Coğrafi İşaret Olarak Tescillendi
Tavas Belediye Başkanı Turhan Veli Akyol, ilçeyle özdeşleşen lezzetlerden "Tavas baklavası"nın coğrafi işaret olarak tescili için Türk Patent ve Marka Kurumuna yapılan başvurunun sonuçlandığını bildirdi. 
 
Akyol, yaptığı açıklamada, Tavas baklavasının, 1 Aralık itibarıyla coğrafi işaret belgesiyle tescillendiği söyledi.
Yöresel bir ürününün tescil edilmesinden dolayı mutlu olduklarını belirten Akyol, "Tavas'ın birçok kültürel zenginlikleri var, bunlardan birisi de baklava.
 
Geçen yıl başvurumuzu yapmıştık, geçtiğimiz günlerde tescillendi. Tavas'ın diğer yöresel ürünlerini ekonomiye kazandırmak için çalışmalarımızı yürütüyoruz." ifadesini kullandı. 
 
Baklavanın tescil işleminde ürünün kullanım biçimi, tanımı, ayırt edici özellikleri, üretim yeri ve metodu ile denetleme mekanizmasının değerlendirildiği bir dizi teknik çalışma ve analiz yapıldığını hatırlatan Akyol, bir nevi geleneksel lezzeti koruma altına aldıklarını sözlerine ekledi.
 
 
- Tavas baklavası
Tavas baklavası, nişan, kına, düğün, bayram ve tüm özel günlerde imece usulü ile kendine has geleneksel malzeme ve yöntemlerle hazırlanan ve elle yenmesi tavsiye edilen şerbetli bir hamur tatlısı olarak biliniyor.
 
40 kat yufka ve içerisine ceviz koyularak yapılan tatlının elle tüketilmesi tavsiye ediliyor. Sarı sert baklavalık buğday, kepekli ve arpa unuyla yapılan baklavanın taş fırında pişirilmesi öneriliyor.


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler