Türk Mutfağı Hak Ettiği Yere Gelemedi

Türk Mutfağı Hak Ettiği Yere Gelemedi

Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği’nin de katıldığı ve paydaşlarından biri olduğu ‘Uluslararası Marka...

Türk Mutfağı Hak Ettiği Yere Gelemedi
Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği’nin de katıldığı ve paydaşlarından biri olduğu ‘Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu’nda “Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz” dedi. 
 
Yağmur Neşe’nin haberine göre; Tüm Aşçılar ve Pastacılar Konfederasyonu (TAŞPAKON), Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği ve  Uşak Aşçılar ve Pastacılar Derneği’nin ortak katılımıyla ve Bilecik Belediyesi’nin katkılarıyla “Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu” Şeyhedebali Kültür ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirildi. 
 
Sempozyuma Eski Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilecik Valisi Tahir Büyükakın, Bilecik Belediye Başkanı Selim Yağcı olmak üzere, çok sayıda Şef, dernek üyeleri ve öğrenciler katıldı. 
 
“Hak Ettiği Yere Getirememenin Üzüntüsünü Yaşıyoruz” 
TAŞPAKON Yönetim Kurulu Başkanı Gökhan Tufan yaptığı konuşmada “Bu kadar değer varken, bunlara sahip çıkamamanın, Türk mutfağını global manada hak ettiği yere getirememenin üzüntüsünü yaşıyoruz.” diyerek konfederasyon olarak bu konuda çok titiz olduklarını vurguladı ve ekledi; 
 
‘Bir milletin, devletin var olmasında milli değere sahip çıkmak, geleceğin sağlam bir temel üzerine kurulmasında en önemli husustur diyerek, biz de kendi meslek ağımızda önce mutfağımıza bunlarla beraber elbette yöresel ürünlerimize sahip çıkılması hususunda gerçekten ciddi bir gayret içerisindeyiz.” Tufan, her sene Türkiye’nin en az 6 ilinde “Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonası” adı altında yarışmalar düzenlediklerini ve bu yarışmadaki en büyük kuralın yarışmadaki yapılacak ürünlerin Türk mutfağına ait olma zorunluluğuna dikkat çekti. 
 
Tufan sözlerine Kendi ülkemizde şu anda ciddi anlamda yabancı ürünlere ve yabancı ülke mutfaklarına bir özenti var. Bugün özellikle büyükşehirlerde genç kesim bu restoranlara ilgi göstermekte ve kendi ürünlerini unutmakta. Hatta evlerimizde bile annelerimiz, şuradan, buradan aldıkları tarifleri uyguluyor. 
 
Tamamıyla kendi özümüzden, mutfağımızdan bırakın, restoranları, kafeleri kendi sofralarımızdan bile uzaklaşmış durumdayız.” diyerek devam etti. Konuşmasını Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın, Gastronominin Türkiye’nin tanıtımı ve aynı zamanda ekonomik anlamda ciddi bir gelir kapısı olduğunun farkına vararak, gerçekten çok önemli bir detaya imza attığını” belirtmesinin ardından katılımcılara teşekkürleriyle sonlandırdı. 
 
Uluslararası Marka Değerleri ile Bilecik Sempozyumu’nda şehrimizi temsil eden isimler ise Çanakkale Profesyonel Aşçılar Derneği (ÇPAD) Başkanı Şef Osman Demirci, üyeler, Şef Hayati Tezcan, Şef Recep Oral ve Zeynep Ceren Köse oldu. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

Benzer Haberler