Muhittin Kaplan Şeften Kültür Değerlerimiz Hakkında

Muhittin Kaplan Şeften Kültür Değerlerimiz Hakkında

Özellikle rahmetli anneciğimden bunları öğrendik mekanın cennet olsun… Misafirperverlik , konuğa gösterilen değer...

Muhittin Kaplan  Şeften Kültür Değerlerimiz Hakkında
Özellikle rahmetli anneciğimden bunları öğrendik mekanın cennet olsun…
Misafirperverlik , konuğa gösterilen değer olarak tanımlanan fakat bizde sürekli ikram olsun sürekli yesin içsin olarak anlaşılan bir kavram.
 
Misafirperverlik günümüzde unutulmaya yüz tutmuş en önemli değerlerimizden biridir. Bir eve misafirin gelmesi bereket, misafir kabul etmek ve ağırlamak şeref olarak kabul edilir, misafirin ettiği duanın kabul olacağına inanılırdı. 
 
Misafirlik sadece adet ve gelenek değil, erdemli bir davranış ve bir ibadet olarak kabul edilirdi. Gelen misafirin kim olduğu, hangi inanca sahip olduğu önemli değildi. 
 
Gelen kişi “Tanrı misafiri” yani Allah tarafından gönderilmiş bir misafir olarak kabul edilir, misafir asla geri çevrilmez, saygıda ve hizmette kusur edilmezdi..
 
Her evin bir odası “misafir odası” olarak ayrılır, en güzel eşyalarla donatılır, sadece misafirler geldiğinde kullanılırdı. Misafir dışında o oda kullanılmazdı. Misafire ikram edilir, en güzel yataklarda yatırılır, ihtiyaçları titizlikle giderilir, en temiz en yeni eşyalar kullanılmak üzere misafire verilirdi.
 
Mutfak kültürümüz ve tarihi degerlerimiz hakkında her zaman kendi sosyal ağlarında yapıcı ve eğitici tavsiye niteliğinde paylaşımlar yapan örnek Türk şefi Muhittin ustanın günümüzde mesleğimizdeki bazı olumsuzluklara sitemi’ de var…
 
Derin bir iç çekerek sözüne devam eden Muhittin usta; Ne hallere düştük diyor !!!
 
Unsuz pankek , Salçasız kuru fasulye, Karpuz çorbası , Hamursuz arap aşı çorbası, Portakaldan ekşi çorba , Sulu makarna yemek şeklinde, Unsuz pide hamuru, Mercimeksiz mercimek çorbası, Daha neler neler saymakla bitmez. Mahfettiniz tür mutfağını mutfaklar hazır gıda dolu, Bi bakıyorsun iyi bir usta hazır çorba reklamı yapıyor, Tv ler de çıkan istisnalar hariç yanlış bilgiler. yazık ki hem ne yazık…
 
Bir o kadar da yemek programı , Hiç alakasız kişlerin yemek yapması, Bugün tv nin birinde kadın aşçı gördüm tırnaklar iğrenç ve uzun. Pis pis saç sakal karışmış şefler , Saç sakal olur tabiki adam gibi olur , Artık birileri bizler acilen bunun önüne geçmeliyiz .
Türk mutfağı ayaklar altında , Türk mutfağını hazırlayan yazan mücadele eden Yabancı olsa varya uçarsınız O kadar çok türk mutfağı sevdalısı varki onları örnek almalıyız !!!
 
Yılbaşı yaklaşırken;
Bu yılbaşında 450 bin hindi kesilicekmiş !!! Kesebilirler herkesin yaşantısına inancına saygım sonsuz. Peki islam dini bayramı olan kurban bayramına vahşet ve katliam diyenler nereyesünüz göremiyrumm sizii !!! kendi kültürüne her fırsatta laf atan ve çıktığı kabuğunu beğenmeyen civcivler !!! diyor. 
 
Saygılar diliyorum
Muhittin Kaplan


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler