Gastronomi Toplantısı

Gastronomi Toplantısı

Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında gastronomi dalına..

Gastronomi Toplantısı
Birleşmiş Milletler Eğitim, Bilim ve Kültür Örgütü (UNESCO) tarafından Yaratıcı Şehirler Ağı kapsamında gastronomi dalına dahil edilen Hatay'da, "gastronomi toplantısı" gerçekleştirildi.
 
İskenderun ilçesinde bir restoranda gerçekleşen toplantıda konuşan Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, amaçlarının sadece gastronomi konusunu, UNESCO'dan almak olmadığını söyledi. Bundan sonraki süreçte Hatay'ın marka değerlerini yükseltmek için çalışacaklarını ifade eden Savaş, EXPO ve gastronomiyi tek başına alan tek il olduklarını belirtti.
 
Her ikisini de 9 ay arayla aldıklarını hatırlatan Savaş, şöyle devam etti: 
"Gastronomiyi olabildiği kadar üst seviyede dünyayla paylaşalım istiyoruz. Bunu yaparken sadece reklam yapmak istemiyoruz. Gastronomi turizmine yönelik bütün Hatay'daki departmanlarımızı teyakkuza geçirip, Hatay adına yapılacak ortak akılla güç bir şekilde yapalım istiyoruz. 
 
Artık UNESCO'nun ön gördüğü şekilde bu işin lokomotifliğini yapacak kurulları seçeceğiz. O kurullar bu işi götürecek. Biz sadece gölge gibi destek olan kurum olacağız. İstiyoruz ki Hatay'da bu konuda 'bende varım' diyen tüm dinamiklerin bu çatı altında bize güç vermesini istiyoruz."
 
"İlk bahar sonunda hayal edilemeyecek projeyi açıklayacağız"
Savaş, Kıbrıs, Lübnan ve Suriye'yi gibi ülkeleri de kapsayan bir projeyi, ilk bahar sonunda açıklayacaklarını söyledi.
 
Projenin üzerinde çalışıldığını ifade eden Savaş, "Şuana kadar işler iyi gidiyor. Samandağı'ndan Erzin'e kadar herkesi ilgilendiriyor. Hayal edemediğiniz bir proje. Yani şöyle söyleyeyim, sadece burayı ilgilendirmiyor. Kıbrıs'ı, Lübnan'ı, Suriye'yi ve Mersin'i her tarafı ilgilendiren bölgesel bir proje." şeklinde konuştu.
 
Söz konusu projeyle ilgili "Deniz taşımacılığı mı?" sorusuna Savaş, "Evet" yanıtını verdi. 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler