İnadına Türkiye’ ye Geliyorlar

İnadına Türkiye’ ye Geliyorlar

‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrıları karşılık bulmadı. Tarihi Sultanahmet’te dolaşan turistlere...

İnadına Türkiye’ ye Geliyorlar
‘Türkiye’ye gitmeyin’ çağrıları karşılık bulmadı. Tarihi Sultanahmet’te dolaşan turistlere İstanbul’da kendilerini nasıl hissettiklerini sorduk. Kimi evinde gibi hissettiğini söyledi kimi de tatilini uzattığını anlattı.
 
Batılı siyasetçilerin karalama kampanyaları ve "Türkiye'ye gitmeyin" çağrıları karşılık bulmadı. Rus turist sayısı geçen yıla oranla yüzde 98, Taylandlı sayısı ise yüzde 300 arttı. Kanada'dan Arjantin'e, Fransa'dan Rusya'ya farklı ülkelerden gelen turistler yemeklerimizi ve güvenli ortamı övdü.
 
İstanbul, Ortadoğu ülkelerinden gelen turistler için popülerliğini korurken Avrupalı turist sayısında geçen yıla göre ciddi bir artış yaşanıyor. Türkiye İstatistik Kurumu'na (TÜİK) göre bu yılın ekim ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 22.16'lık artış görüldü.
 
Lezzet peşindeki turistlerin gözbebeği ise Türk mutfağı... Türk kahvaltısı, Türk kahvesi, kebap, simit ve kestane gibi geleneksel tatlar ise favorileri... İstanbul'un tarihi de çok popüler; Ayasofya, Sultanahmet, Ortaköy, Taksim...
 
Biz de Sultanahmet'te bir gün geçirdik ve turistlere İstanbul'da nasıl hissettiklerini sorduk.
Stephanie Bisson (Yönetmen- Fransa): Müslümanlar, Hıristiyanlar, Yahudiler... Burada herkes bir arada yaşayabiliyor. Bu gerçekten muazzam.
 
Juan Pablo (Muhasebeci- Arjantin): Türkiye'yi tehlikeli zannediyordum ama tehlikeli bir durum göremiyorum. Evimde nasıl hissediyorsam burada da öyle hissediyorum.
 
Tehlikeli Değil
Celia A. (Öğretmen-Brezilya): İstanbul, harika bir geçmişe sahip. Tarihi ibadethaneleri var ve bunlara sahip çıkıyorlar. Geçmişi yaşatıyor olmaları çok güzel. Söylentilere aldırmadan geldim. Aslında Türkiye'de, dünyanın diğer ülkelerinden farklı bir tehlike yok.
 
Marilza Freytaz (Ekonomist- Brezilya): Kısa bir süreliğine gelmiştik ama çok beğendik. 10 gündür buradayız. Gezilecek bir sürü yer var. Yemekler harika.
 
Nia P. (Mühendis-İsrail): Her yerde kontrol var. Avrupa'da böyle değil, o yüzden kendimizi güvende hissediyoruz.
Severine Bisson (Satış Uzmanı- Fransa): Dünyanın her yerinde tatsız şeyler yaşanıyor. Örneğin, Paris'te de bazı olaylar yaşanıyor ancak insanlar hayatına devam ediyor.
 
Ferrus Soltan (Elektrik Mühendisi- Kanada): Gelmeden önce herkes 'çok dikkatli olun' diyordu.
Ama şu an her şey harika. Gayet güvenli ve güzel bir ülke. Arkasında kocaman bir tarihi var. Yemeklere bayılıyoruz.
 
Maya Kolysko (Modacı-Ukrayna): Türk kültürünü çok beğendik.
Kestane, simit harika. İstanbul müthiş bir şehir... Avrupa'da çok fazla söylenti var fakat her Avrupa ülkesinde de aynı şeyler yaşanıyor.
Hiç korkmadan geldik.
 
Doğum Günüm İçin Geldik 
Irina T. (Müze Rehberi-Rusya):
Kültür olarak Türkiye'ye yakın hissediyorum. Osmanlı tarihini çok iyi biliyorum. Harika bir tarih yatıyor burada.
Sergey T. (Müzisyen-Rusya): Irina ile doğum günümü kutlamak için İstanbul'a geldik. Bunu her yıl yaparak gelenekselleştirmek istiyoruz.
 
Taylandlı Turistte Yüksek Artış
TÜİK'e göre Türkiye'ye gelen Taylandlı turist sayısı geçen yıla oranla yaklaşık yüzde 300 arttı. Chara A. (Kabin Görevlisi-Tayland): Arkadaşlarımız sürekli buraya geliyor, fotoğraflar paylaşıyordu. Biz de o karelere baktık ve çok beğendik. Soluğu burada aldık. Boss Y. (Mühendis-Tayland): 
 
Türkiye'ye ilk kez Kapadokya'yı gezmek için geldik. Fotoğraf çekerken, çantamı sokakta unutup gitmişim. Fark ettiğimde hemen polise bildirdim. Anında buldular. Polisler burada işlerini çok iyi yapıyor. Tayland'da olsaydım çantamdan umudu kesmiştim
 


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler