Google Amca Gurmeleri 365 Günde 365 Yarışma!!!

Google Amca Gurmeleri 365 Günde 365 Yarışma!!!

Federasyonlarla beraber; Aç – kapat, sonra yeniden aç şeklinde yüzlerce aşçı derneği kuruldu. Bu derneklerin...

Google Amca Gurmeleri 365 Günde 365 Yarışma!!!
Federasyonlarla beraber; Aç – kapat, sonra yeniden aç şeklinde yüzlerce aşçı derneği kuruldu. Bu derneklerin çoğu faaliyet üretmezken, bir kısım dernek de faaliyet üzerine faaliyet gerçekleştirip camiaya faydalı projeler üretmeye çalıştı.
 
Geri kalanlar ise amatör ruhun vermiş olduğu tanımsızlıklarla harlaşıp halleşerek, kavga ve sataşma odaklı kendilerini camia içerisinde bitirdiler.
Derneklerin peşi sıra, federasyon üyeleri de koltuk mücadelesi için bir birilerine karşı amansız bir mücadele yürüttüler.
 
En iyi benim! , en iyi biziz! , en iyi federasyon ve dernek bizdedir! kavgaları ile beraber sosyal medyada sokak jargonu ile ifade edilen düşüncesizlik(ler), bir birilerine üstünlük kurma çabaları, tahammülsüzlük ve arabesk sataşmalar hep ön plana çıktı.
 
Yazan ... Süleyman Engin sefimiz’ dir ve Alıntıdır. 
Bir  camia  ancak   bu kadar   güzel  ifade  edilir. Gecenlerde   bir  yazı  paylaştım  topa  tutuldum.  Türk mutfak kültürünün   google   amca  gurmeleri   diye 365  günde   365   yarışma.
 
Bütün yarışmalarda   aynı   kişiler. İki   yumurta  kır  bir  tava   sallayan  ben  gurmeyim diyor. Bir  yarışmada   hem  juri   hem  yarışmacı   olan  tek   ülke. Bir  dürümcüden    jüri  yaratan  ülkem. her kes osmanlı  mutfağı  ustası.  Ülkem   Ama   hangi  osmanlı  mutfağı?
 
Yedi   cihanda  hüküm  sürmüş   hayatları  at sırtında   savaş meydanların da  gecmis  bir  imparatorluğun    nasıl   bir   mutfağı  olur?   Bana   osmanlı  saray   mutfağı  deyin   a  milla. Biz  aslında   osmanlı  saray   mutfağınıda  bilmiyoruz.
 
İsimleri biliyoruz  ama  elimizde bir  reçete  yok.  Varsa biri çıksın kanıtlasın. Konuşacak  o  kadar  çok  şey  varki  aslında  bazen  sadece  susup   hayretle  izliyorsun…
 
Anadolu mutfağı | Kenan usta


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler