Bu Mesele Vatan Millet Meselesidir. Artık!..

Bu Mesele Vatan Millet Meselesidir. Artık!..

TC Kültür ve Turizm Bakanlığı; ilgili STK'nın 23. Olağan Genel Kuruluna yönelik süreçte ilgili mevzuat hükümlerine...

Bu Mesele Vatan Millet Meselesidir. Artık!..
SK Berfend BER
 
TC Kültür ve Turizm Bakanlığı; ilgili STK'nın 23. Olağan Genel Kuruluna yönelik süreçte ilgili mevzuat hükümlerine göre işlem yapılacağını bildirmiştir.
 
Bence ilgili mevzuatın uygulanma öncesi, STK'nın başkan veye ses kuruluna taraf veya taraf bulunmayan çoğu üyelerinin etik olmayışı sebebi ile yoğun eleştiri tepkisini çeken seçimin iptal kararı, isabetiyle yorumlanarak karşı bir duruş sergilenebilseydi, bence daha isabetli olurdu...
Aklı topyekün başka şeylere çalışanların, kılıf uydurma beceri ve eylem ve davranışlarda yetkin olduğu bilinmektedir.
 
Bakanlığımız, Dünya'ya ülkemizin güvenli bir ülke konumunda tüm plan ve programlarıyla ses olma gayreti ile çabalarken, bir Turizm STK'sı ülkemizin güvenli olmadığını adeta afişe ederek, demokrasinin icabı olan yeni başkan seçimin bile dahi kavga, döğüşle, kargaşa ile yapılabileceğinin algısını ortaya koyması, demokratik meşruiyete halel getiren başkanlığını ve ses yönetim kurulunu bir kaç ay daha görevde tutma darbesi veya ihtilali ile en önemli
 
Turizm STK'nın bu tezat ve bedbaht edici davranışı karşısında neden mini minicik bir yorum yapmaz ki?
Veya; kulisinden böylesi bir yorum yapsa da... Teamüller hatırlatılsa... Eline yüzüne her şeyi bulaştırmaya başlayan mevcut başkan ve ses yönetim kurulu derhal istifasını verse... Acilen de hazır bulunan, seçim çalışmalarını emek harcayarak gerçekleştirmiş başkanlık adayları üzerinden de seçim yapılsa, yer yerinden mi oynar?
 
Gerçi güvenirliliğini yetirmiş bu şahsiyetten bakanlık nezdinde buna benzer bir ses çıktığı beyanı var ancak bu süreçte inandırılıcığına itibar etmemiz de mümkün değildir. Geçmiş beyanları bunu doğrulamaktadır. Öyle söylüyorlar... İnandırıcılığı yokmuş.
Anlaşılmayan bir husus da şudur; Cevabını arıyorum;
Türk Turizm Endüstrisinin önemli bir STK yapısında kim ses olmalıdır?
Bireyselleşmiş kişi mi? 
Toplulukların Önderliğinde ki kişi mi?
Bakanlığın STK faaliyetlerine müdahale etmesini kesinlikle beklemiyoruz...
Yasal da değildir...
Ancak bu veya benzer STK faaliyetlerin STK'ya ve üyelerine her türlü verilebilecek zarardan veya ülke Turizm Endüstrisine karşın ki bakanlığın kendi faaliyet sahasında güvenlikten, kavga döğüşten bahsi kaygısı ile gavurun, düşmanlarımızın ağzına bal çalan bu anlayışın sorumlularını neden ihbar etmez ki...
Adamlar ülke Turizminde basdığı dalını kesmiştir...
Bence bu mesele artık vatan millet meselesidir.
Uğruna canımızı esirgemeyeceğimiz " BAYRAK " meselesidir de üstelik...
Hele turizm ile ilgili bir STK'nın ülkemiz güvenlik teşkilatlarına olan güvensizliğidir de bu!..
Bu ülkenin güvenlik teşkilatları 783. 562 km² yüzölçümlü Türkiye Cumhuriyetini millî birlik ve beraberlik içinde de huzur ve güvenliğini sağlarken bir kaç metre karenin güvenliğini mi sağlanılamayacağı düşünülmekte bu zihniyetler tarafından. En önemlisi ise bu STK'nın üyeleri terörist mi canım?
Yahu!... Bunlar Turizmci be kardeşim! Yazık! Hakarettir bu!..
Yatırımına, istihdamına, gece gündüz çalışma emeğine, bu süreçteki siyaseten ülkemize odaklı düşman ülkelerin her türlü Turizm ile ilgili tertip, terkip ve yaptırımlarına rağmen dimdik ayakta duruyor olmalarına, hala sana karşın üyelik mali sorumluluğunu yerine getirmesine rağmen bu nedir de nedir? Yazık!
Yani, Türkiye Cumhuriyeti Ülkesi güvenli değildir, mensubu bulunduğumuz turizm sivil toplum kuruluşunun üyelerinden bile her türlü tank tüfek saldırı beklenebilir, bakınız başkanlık seçimlerimizi bu nedenle yapamıyoruz" dercesine adeta Türkiye Cumhuriyeti Devleti'nin acizliğini, güvensizliğini, ülkemizin güvenli olmadığını algıda fotoğraflama çabasıdır bu!..
Zaten belliydi bu son iki senedir ülkemiz uluslararası turizm ilişkilerinde görevlendirilen turizm aktörü her fotoğraf karesinde sadece yüzünü göstererek gösterilmedi mi? Ona buna yalvartırılırken de aynı hatalar yapılmadı mı? Neyse, konuyu dağıtmayalım... Onun üzerine çok yazdım zaten...
Yani, Türkiye Cumhuriyeti Devletini bu endüstri başlığı altında küçültmektir mi bu?
Yani, bu ses teşkilatı farkında olarak veya olmayarak Türkiye Cumhuriyeti Devletini küçültme politikasını gerçekleştirmektedir diye de düşünmek mi lazım? Nasıl bir STK yapısı bu ya!..
Bu; eylemi veya kendilerine göre iyi yönetişimini sanki bireysel ideolojik bir araç görerek, başkanı kendini herşeyin üzerine koyarak ülke ve temsili bulunduğu sektörlerin çıkarlarını hem ulusal hem de küresel vizyonda bir şekilde katledilmesine olanak sağladığı üyelerinin çoğunluğu ve turizm camiası tarafından da düşünülmektedir.
Üyelerinin ciddiyet ve haklılığı ile yöneltilen eleştirilerin ok hedefi olmasıyla da bu net olarak anlaşılmaktadır.
Özellikle 23.Dönem Başkanlık adaylarının söylemlerinden de bu net olarak değerlendirilmektedir.
İlgili STK Başkan ve ses yönetimi seçimin ertelenmesi ile ilgili öne sürmüş bulunduğu gerekçelerinden biri, kargaşayı aslında bizzat kendisi organize etmiştir bence. Anlaşılan ve görülen de budur.
Eğer böyle ise kimsenin veya bir teşkilatın, kurum veya kuruluşların Türkiye Cumhuriyeti Devletini küçültme hakkını kendinde göremez. Bu böyle bilinmelidir. Herkezin karşısına dikilirim. Bu da böyle bilinmelidir.
Hele ülkemizin, düşmanlarımızca hedef tahtasına döndüğü, birlik ve beraberlik içerisinde bulunmamız gereken böylesi bir dönemde, üstelik... Yazık!
Anlaşılan, mesele bu kadar da vahimdir... Aslı ile...
Öneminde tüm TC Devleti yargısının duyarlı olunmasını bekliyoruz...
Bence ticari olarak şirketleşmiş, Türk Turizm Endüstrisi bazı sektörlerinin sertifikasyon ve işletim belgelenmesi ile üzerinde gelir projeksiyon çeşitliliği ile yasallaştırılmış mali gelir tahsil özerkliği veya otorite olmazlarının bu STK üzerinden derhal kaldırılarak Kültür ve Turizm Bakanlığı bünyesine veya kurulması zaruri olan Turizm Bakanlığı bünyesine alınma zamanı çoktan geçmiştir. Bir an önce alınmalıdır. Hatta diğer STK’ların bile...
Gelişen Turizm Endüstrisine paralel STK yapıları adeta elinizi uzattığınızda adeta taksimetreyi her türlü açıyorlar... Geçen sosyal duvarından 10 yıllık profesyonel bir rehberimizin feryadı yenilir yutulur değildi... İşte kaos veya kargaşa bu! Neyse.
Bu STK asli alanı içerisindeki ses faaliyeti işini yapsın. Üye olmak isteyen varsa aylık 100, 200 ₺ neyse...üye olsun. Üye aidatları ile de varlığını sürdürsün...
Bakalım iddiası ile o zaman bu kadar kargaşa çıkacak mı bakalım?
 
Berfend BER, İstanbul, 2017


Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler