Gastromasa Gastronomi Konferansı şefleri bir araya getirdi

Gastromasa Gastronomi Konferansı şefleri bir araya getirdi

"Ürün" teması ile Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Gastromasa Konferansı'nda İspanyol, Perulu, Fransız, İtalyan..

Gastromasa Gastronomi Konferansı şefleri bir araya getirdi

"Ürün" teması ile Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirilen Gastromasa Konferansı'nda İspanyol, Perulu, Fransız, İtalyan, Bangkoklu, Yunan, Japon, Tay, Bolivyalı, Venezuellalı, İsrailli şefler ve sektör profesyonelleri buluştu…

Uluslararası Gastromasa Konferansı, otel ve restoran profesyonelleri, yatırımcıları, yöneticileri, gastronomi profesyonelleri ve yerli-yabancı şefleri ortak bir platformda buluşturmak, Türkiye'de gastronominin gelişimine katkı sağlamak, Türk mutfak kültürünü dünyaya tanıtmak, dünya gastronomisini Türk gastronomisiyle buluşturarak bir sinerji yaratmak, Türkiye'nin önemli turizm ve gastronomi destinasyonları arasında yer alması amacıyla dünyaca tanımış birçok şefi Haliç Kongre Merkezi'nde bir araya getirdi

Etkinliği düzenleyen Gökmen Sözen, yaklaşık 2 bin kişinin katıldığı konferansta "Ürün" konusunun ele alındığını vurgulayarak şunları söyledi:

"Bizlerle köprü kurun"

"Türkiye coğrafyasındaki ürünler, geleneksel yemekler, sokak yemeklerine güveniyoruz, Türk gençlerine güveniyoruz. Yurt dışından gelen medya ve dünyaca ünlü şeflerden bir konuda ricamız var. Türk gençlerinin ve Türk öğrencilerini yanınızda çalışmaya ve staja alın. Bizlerle köprü kurun. Türkiye'deki gastronomi daha yukarılara çıksın."

Uluslararası Gastromasa Konferansı için İstanbul’a gelen dünyaca ünlü şefler, GÜNAYDIN’A konuştu. Joan Roca kokoreçi, Poca Torreblanca ise baklavayı beğendiğini açıkladı

'Daha önce kokoreçten lezzetli bir şey yememiştim'

İspanya'da 'Kralların Pastacısı' olarak anılan Paco Torreblanca ve The Best Chef ödüllü Joan Roca, önceki gün gerçekleşen Uluslararası Gastromasa Konferansı için Türkiye'ye geldi. Ünlü şefler GÜNAYDIN'A konuştu..

Türkiye'de olmak sizin için ne ifade ediyor

JOAN ROCA: Türkiye'de olmaktan çok mutluyum. Dünyanın birçok ülkesinde organizasyonlar yapılıyor. Türkiye'de bu tarzda organizasyonların olması da bizi mutlu ediyor.

Sektöre yeni giren genç aşçılar için tüyolarınız var mı?

Tek bir amaçları olmalı; yaptıkları işten keyif almalılar. Sunmuş olduğun ürünler tüketici tarafından beğeniliyorsa ve iltifatlar alıyorsan, zaten kendi dünyanda ünlenmiş olursun.

Türk mutfağını nasıl buldunuz?

Türk mutfağı lezzetlerle dolu diyebilirim. Bir hafta boyunca Türkiye'de birçok ünlü isimle aynı mutfağı paylaşma imkanım oldu. Türk mutfağının birçok lezzetini kültürümle buluşturdum.

Daha önce herhangi bir Türk yemeği yaptınız mı?

Daha önceden bir Türk yemeği yapma imkanım olmadı ama yemeklerinizi yeme gibi daha önemli bir imkanım oldu. Türk mutfağı çok lezzetli; yapmaktansa yemeyi tercih ediyorum

Dünyanın birçok yerini gezme imkanı buluyorsunuz; unutamadığınız bir yemek oldu mu?

İstanbul'u gezerken kokoreç yedim. Daha önce böyle lezzetli ve farklı bir yemek yememiştim. Yıllar geçse bile unutacağımı sanmıyorum.

Müşterilerinizin mutluluğunun sırrı nedir?

Müşterilerime çok güzel, çok lezzetli yemekler sunuyorum. Yemeklerin dışında müşterilerinizi en şekilde ağırlamanız ve misafirperverlik duygusunu hissettirmeniz gerekiyor.

Bir restoranın en önemli noktası mutfağı mı, konumu mu, dizaynı mı?' desek seçiminiz nasıl olur?

Mutfak önemli olduğu kadar dizayn da önemlidir. Restoranın en önemli noktası bir bütün olabilmekten geçiyor. Garsonundan aşçısına, konumundan dizaynına kadar her şey önem taşıyor.

'BAKLAVAYI ÇOK BEĞENDİM'Türkiye'de bulunmak nasıl bir duygu?

Türkiye benim için farklı bir konumda. Çeşitliliğin ve gastronomi alanının çok geniş olduğu bir ülke.

Türkiye'deki pastalar sizce nasıl?

Türkiye'deki tatlılarda çok fazla şeker kullanıldığı fark ettim. Baklava ve ülkeniz ile özdeşleşmiş tatlıları çok beğendim.

Baklava yapmayı denediniz mi?

Daha önce baklava yapmadım. Almanya'da birkaç çeşit tatlı yaptım. Türkiye'deki damak tadına yakın bir tat olduğunu söyleyebilirim.

Yaptığınız tatlıların bir sırrı var mıdır? Yapmak isteyenler için önerileriniz nelerdir?

Tatlılarımı yaparken dikkat ettiğim en önemli konu; tüketicide oluşturacağı mutluluk hissi ve damağında bırakacağı lezzet diyebilirim. Sürprizlerle dolu olması, farklı bir tat almak gerekir. Sırlarımı internet üzerinden paylaşıyorum. Obama ve İspanya Kralı'na tatlılar yapıyorum. Dikkat edilmesi gereken, karşı tarafın neler sevebileceğini tahmin edebilmenizdir.

Diyet yapan kişilere tatlı konusunda önerileriniz nelerdir?

Şekeri az olan ürünleri tercih etmeliler, bunu başaramıyorlarsa en güzeli meyve yemek diyebilirim.

Aralarında 'The Best Chef' ödülüne layık görülen ve 'Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesinin üçüncüsü Joan Roca, ‘Dünyanın En İyi 50 Restoranı' listesine The World's  Best Restaurant's 4.'sü Mauro Colagreco, 'Asya'nın En İyi 50 Restoranı' listesinden Hiroyasu Kawate, İspanya'da ‘Kralların pastacısı' olarak anılan Paco Torreblanca, Latin Amerika'nın en iyi iki şefi seçilen;

Mitsuharu Tsumura ve Virgilio Martinez, ‘"Nordik Barista Şampiyonası" birincisi James Chen, Michelin Yıldızlı Kiko Moya, Lume'nin şefi Luigi Taglienti, Bangkok Nahm'ın şefi Daavid Thompson, pasta şefi Gianluca Fusto, Venezuela'dan pastacı Andrea Dopico, pasta şefi Stelios Parliaros;

Carlos Garcia, Diego Guerrero ve 2016 yılında ‘Latin Amerika'nın En İyi Kadın Şefi' seçilen Kamilla Seidler'in yanı sıra Basque Culinary Center'ın Genel Müdürü Jose Mari Aizega'nın bulunduğu konuşmacılar, yaptıkları mutfak demoları ve sunumlarla "Ürün" konusunda bakış açılarını ve gelecek trendlerini paylaştılar.

Konuk şehir Gaziantep

Chef Chat'ta ise şefler soruları yanıtladı ve konuklarla sohbet etti. Gastromasa Konferansı'nın bu seneki konuk şehri, UNESCO'nun Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılan Gaziantep oldu. Local Chef etkinlikleri kapsamında, Gaziantep'in yöresel yemekleri ile ilgili workshopları gerçekleştirildi.

 



Türk Aşçı Haberleri Ve Güncel Mutfak Haberleri Not::
Eğer sizde mesleki haberinizin yada tarifinizin web sitemizde yayınlanmasını istiyorsanız; "Haberini Yada Tarifini Paylaş" sayfamızdaki kriterlere uygun bir şekilde uygun içeriklerinizi bize gönderebilirsiniz. Türk Aşçı Haberleri internet sitesinde yayınlanan yazı, haber, röportaj, fotoğraf, resim, sesli veya görüntülü şair içeriklerle ilgili telif hakları www.turkascihaberleri.com 'a aittir. Bu içeriklerin iktibas hakkı saklıdır. İlgili haber kopyalanarak başka bir site tarafından yayınlanmaya ihtiyaç duyulduğu takdirde kaynak gösterilerek ve web sitemize link verilerek kullanıması mümkündür.


  • Facebook'ta paylaş

Bu Habere Yorum Yap

   
 
 

Benzer Haberler